Pokračovaním v prehliadaní stránky webshopu vyjadrujete súhlas s používaním cookies podľa stanovených pravidiel.   
Menu
Vy ste navštívili: > Úvod >

Ďalšie zložky

Ďalšie zložky

V niekoľkých slovách Vám chceme  predstaviť ďalšie zložky, ktorých názvy môžu znieť čudne, avšak ich aplikácia je absolútne neškodná, zároveň aj oprávnená v našej kozmetike.

 

Cetearyl alcohol:  Cetearyl alkohol je mastný alkohol, ktorý zahusťuje a poskytuje krému dobrú roztierateľnosť a sklz, niečo ako vlasom kondicionér.  Je bezpečný ekologicky i pre pokožku.

 Cetearyl Glucoside: Zmes cetearylalkoholu a glukózy, ktorá sa používa ako emulgátor a povrchovo aktívna látka. Prirodzený emulgátor vyrobený z kokosu a kukurice a často sa používa v prírodnej kozmetike..

Benzyl alcohol: V certifikovanej prírodnej kozmetike je alkohol používaný vo veľmi malých koncentráciách, čím nespôsobuje podráždenie alebo vysušovanie pleti, preto sú tieto prípravky vhodné aj pre citlivú pleť. Navyše alkohol je obzvlášť vhodný pre mastnú, problematickú pleť, pretože pomáha dezinfikovať a čistiť pokožku, rovnako ako zabíja nežiadúce baktérie a reguluje funkciu mazových žliaz.
Prírodný benzyl alkohol je odvodený od množstva prírodných zdrojov ako sú mandle, marhuľové jadrá z kvetov a pod.

Glycerin: Glycerín má všestranné využitie pri výrobe kozmetiky. Používa sa napríklad v hydratačných krémoch a mydlách ako masťový základ. Ako zvlhčovacia látka sa využíva v zubných pastách, ústných vodách, v prípravkoch určených na starostlivosť o vlasy či v holiacich krémoch.

Steraic acid: Kyselina stearová je prirodzene sa vyskytujúci tuk, ktorý sa vyskytuje aj v ľudskej pokožke. Má vynikajúce zahusťovacie vlastnosti a finálnemu produktu dáva sčasti aj konzervačné vlastnosti. Môžete použiť na výrobu: hydratačného krému, telového masla, telového pílingu, sprchového gélu, šampónu či kondicionéru.


Sorbitol: Sorbitol je emulgátor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v ovocí. Ide o alkoholový cukor, ktorý sa využíva najmä v potravinárskom priemysle ako náhrada cukru alebo ako prísada do zubných pást. Sorbitol je vynikajúce zahusťovadlo, ktoré poskytuje potrebnú viskozitu a konzistenciu pre kozmetické produkty. Považuje sa tiež za výborné zvlhčovadlo, najmä pre pokožku a vlasy. Môžete ho pridať do telových krémov, vlasových produktov alebo masky na tvár. Pridáva sa do olejovej fázy pri výrobe kozmetických produktov. 


Tocopherol: Prírodný vitamín E - je silný antioxidant, ktorý obsahuje zmes alfa, beta, gama a delta tokoferolov. Vhodný pre  všetky výrobky starostlivosti o pokožku a starostlivosti o vlasy. Vitamín E pomáha chrániť pokožku pred poškodením UV žiarením, ako aj zlepšiť štruktúru kože a vlhkosti.


Beta sitosterol: Beta-sitosterol je látka nájdená v rastlinách. Nachádza sa v ovocí, zelenine, orechoch a semenách. Má tiež dobrý hydratačný a protizápalový účinok.

 

Zdroj: kremmania.hu

 

Hľadanie